Vakantie Link
Image default
Vakantie

Camping Drenthe

Heerlijk genieten op een camping Drenthe

Voordat we Camping de Berken, een camping Drenthe, boekten, reisden mijn man en ik tijdens vakanties de hele wereld over. Egypte, Indonesië, Mexico, Nieuw-Zeeland: Alle mooie culturele plaatsen van de wereld hebben we bezocht! Destijds zouden we een vakantie op een camping Drenthe maar gewoontjes hebben gevonden. Wie denkt aan bossen, heide en platteland, als er elders grote bergen en beroemde monumenten op je liggen te wachten? Het lijkt misschien een cliché, maar het is wel waar: Vaak maak je de verste reizen om allemaal buitenlands moois te bezichtigen, terwijl je geen oog hebt voor de speciale plaatsen in je eigen omgeving. Ons verblijf op een camping Drenthe de afgelopen jaren heeft echter onze ogen geopend voor onze “eigen” bezienswaardigheden! Het is grappig hoe je voorkeuren tijdens een leven kunnen veranderen. Nu we ouder worden, hoeven al deze verre reizen voor ons niet meer. Eigenlijk zitten we nu liever in een caravan op een gezellige Nederlandse camping. Drenthe heeft hierbij onze voorkeur. In de Drentse bossen en heide kun je heerlijk tot rust komen. Na maanden in de Randstad tussen al die mensen, al het verkeer en al het steen te hebben vertoefd is het platteland een welkome afwisseling. Voor ons is een vakantie op een camping Drenthe een goede gelegenheid om even de zinnen te verzetten en lekker uit te waaien tijdens wandelingen en fietstochten door de bossen. Sinds we ’s zomers op een camping Drenthe zitten, waarderen we opeens veel meer het Nederlandse land en de Nederlandse geschiedenis en cultuur! Het kleine en onbekende kan net zo goed heel mooi zijn.

Camping de Berken: Dé camping Drenthe!

Voor ons is Camping de Berken dé camping Drenthe. We staan nu al enkele jaren ’s zomers met een caravan op deze camping en het bevalt ons buitengewoon goed. Deze camping Drenthe ligt in Gasselte, midden op de Drentse Hondsrug. Het grote voordeel van deze camping is dat het een kleinschalige familiecamping is waar alle leeftijden welkom zijn. Of je nu met een caravan, camper, vouwwagen of tent komt, door de verschillende soorten plaatsen kan iedereen op zijn eigen manier op deze camping Drenthe kamperen:

 • Comfortplaatsen
 • Deze plaatsen hebben een eigen watertappunt met vuilwaterafvoer, CAI-aansluiting en elektra 16A (excl. verbruik).
 • ComfortPlus-plaatsen
 • Naast de voorzieningen van gewone comfortplaatsen hebben deze plaatsen ook een privé sanitair met douche, toilet en wastafel.
 • Tentplaatsen
 • Deze plaatsen zijn autovrij en hebben een gemeenschappelijk watertappunt, elektra 6A (incl. verbruik) en een picknicktafel.
 • Camperplaatsen
 • Deze plaatsen hebben dezelfde voorzieningen als comfortplaatsen. Ze hebben echter geen plaats afscheiding. Wel hebben deze plaatsen verharding voor de wielen en een stukje kunstgras op de plek van de luifel.

Bovengenoemde plaatsen veronderstellen natuurlijk dat je een eigen kampeermiddel meeneemt. Camping de Berken heeft er echter ook rekening mee gehouden dat niet iedereen over een eigen kampeermiddel beschikt. Het is dus mogelijk op deze camping Drenthe verschillende compleet ingerichte accommodaties te huren:

 • Verhuurcaravans/chalets

Deze accommodaties zijn ingericht voor vier of zes personen. Ze hebben een grote veranda.

 • Berkentent

Deze berkentent is 6-persoons en heeft een grote luifel.

 • Trekkershutten

Deze hutten hebben vier slaapplaatsen.

Bovendien heeft deze camping Drenthe goede voorzieningen:

 • Receptie

Bij het inchecken krijg je hier een WarmWaterKaart waarmee je gebruik kunt maken van de douche, vaatwasser en wasserette.

 • Brasserie

In dit winkeltje kun je onder andere ’s ochtenden warme broodjes afhalen en ’s avonds patat en snacks kopen. Ook kun je er terecht voor wandel- en fietsroutes, gas en ijs.

 • Wasserette

Hier staan twee wasmachines met automatische zeepdosering, een droger, centrifuge en strijkvoorziening.

 • Bibliotheek

In dit kleine bibliotheekje mag je gratis boeken en spelletjes lenen.

 • Sanitair

Er zijn twee sanitair gebouwen met vloerverwarming die drie à vier keer per dag worden schoongemaakt.

 • Wi-Fi

Vanaf alle campingplaatsen is draadloos internetten mogelijk.

En in het algemeen kunnen we hier nog aan toevoegen dat de camping goed is onderhouden en dat er voor de kinderen hele leuke speeltoestellen zijn geplaatst. Zoals gezegd, wij vinden Camping de Berken dé camping Drenthe!

We vermaken ons prima!

Ook al zitten mijn man en ik graag rustig op de camping, Drenthe verkennen we ook graag. Lopend of fietsend mogen we graag de unieke Drentse gebieden ontdekken. Het natuurgebied “Het Drouwenerzand” bezoeken we vaak, maar ook het beek- en esdorpenlandschap De Drentsche Aa, De Hunze Vallei en de diverse staatsbossen in de omgeving. De vele heidevelden, bossen, vennen, zandverstuivingen, hunebedden en pittoreske brinkdorpen vervelen nooit. De sportievelingen onder ons kunnen zelfs gaan mountainbiken, paardrijden of golfen! Wijzelf mogen bovendien graag het Drents Museum Assen en het Groninger Museum bezoeken. En, als onze oom en tante ons een dagje op de camping bezoeken, nemen we ze mee naar leuke attractieparken als Drouwenerzand, Sprookjeshof Zuidlaren, Dierenpark Emmen en Speelstad Oranje. Dus, al met al, vermaken we ons prima op Camping de Berken! Vroeger zouden we het ons niet kunnen hebben voorstellen, maar eigenlijk vinden we een verblijf op zo’n camping Drenthe veel leuker dan al die verre reizen die we vroeger hebben gemaakt. Naast de rust, natuur en interessante plaatsen maken de contacten met andere bezoekers van Camping de Berken nog wel het grootste verschil. Vroeger reisden mijn man en ik immers samen en hadden we weinig contact met andere mensen. Op zo’n camping Drenthe ga je echter veel langduriger om met andere mensen, wat uiteindelijk zoveel gezelliger is dan al die reizen die we vroeger alleen hebben afgelegd!

Voor meer info : Bezoek de website