Vakantie Link
Image default
Bedrijven

Bijzonder kamperen met een autodaktent

Een autodaktent is een tent die op het dak van je auto wordt geplaatst. Een enorm handige uitvinding, want je bent heel flexibel. In een mum van tijd zit je hoog en droog in je tent. Wil je net wat meer leefruimte? Dan kan je aan je auto nog een luifel maken. Deze kan je zelfs nog uitbreiden met zijwanden. Zo heb je in de regen een droge plek om te zitten, en in de zon een koele schaduwplek.

Auto daktent

 

Vaak wordt gedacht dat een autodaktent alleen op grote wagens past. Niets is minder waar; de auto daktent past praktisch op iedere auto. Het geeft je veel vrijheid en flexibiliteit. Je kan overal gaan en staan waar je wilt, omdat je geen extra ruimte nodig hebt om je tent te plaatsen. Omdat je lekker hoog zit, kan je op sommige plekken van een geweldig uitzicht genieten. Als je verder wilt rijden heb je je tent zo ingeklapt.

Luifel

 

Wil je toch wat meer leefruimte? Dan kan je je autodaktent uitbreiden met een luifel. Hierin heb je diverse soorten. Er zijn luifels die je aan de daktent vastmaakt, maar ook varianten die je aan de auto bevestigt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en soorten. Zo zijn er rechte luifels, maar ook luifels die als een waaier openen. Zo heb je bij regenachtig weer toch een droge plek om comfortabel te zitten, zonder dat je meteen in je auto moet gaan zitten. Maar ook als het hoogzomer is, kan een luifel extra comfort bieden. In de schaduw onder de luifel kan je de koelte opzoeken. Je auto zal immers zelf ook opwarmen. Onder een luifel geniet je van de frisse buitenlucht, maar zit je toch beschut. Met een combinatie van autodaktent en luifel kan je je slaapplaats zo compact of uitgebreid maken als je wilt. Sta je ergens maar een enkele nacht, dan kan je alleen je autodaktent opzetten. Deze heb je snel weer ingepakt om verder te reizen. Wil je ergens langer blijven staan, dan kan je je luifel opzetten voor meer ruimte en comfort. Met zijwanden aan je luifel zit je ook nog eens uit de wind.

https://www.koalacreek.info/producten/luifels/